Blog


DNB en AFM wil opnieuw de LTV verlagen

 

Het plan om kopers nog meer eigen geld in te laten brengen wordt niet ondersteund door diverse partijen. Door de annuitaire aflossing wordt de schuldrest t.ao.v. de marktwaarde toch al in 10  jaar teruggebracht. Het zal voor veel starters een extra drempel zijn om een woning te kopen.

 

NVM:
Het verlagen van de maximale hypotheeklimiet naar 90 procent is een slecht idee. De zogeheten loan-to-value (LTV) is de laatste jaren al sterk teruggebracht, er wordt door een dergelijk plan een veel te groot beroep op de huurmarkt gedaan en bovendien zijn banken al terughoudend bij het verstrekken van hypotheken is geen bijval van de NVM en Vereniging eigen huis.

 

 

Reacties ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.